Въведохме в реална работна среда ученици от Щип

МБАЛ "Св. София" - партньор на годината по проект "Следваща стъпка" на "Еразъм +"

Невропатната болка

Неврологът д-р Илияна Охай за в-к "Доктор"...

МБАЛ „Света София“ със система за запазване на косата при химиотерапия

Прилага се успешно при всички онкологични заболяван...

Отоци и пигментация „издават“ варикозата

Д-р Росен Разбойников в "Тема на броя" на списание ...

МБАЛ "Св. София" осигури всички необходими условия, в продължение на две седмици, за да могат учениците от средното медицинско училище "Яне Сандански" в Щип и техните преподаватели да усетят реалната болнична среда. 24-те любознателни младежи геройски понесоха почти всичко, което лекарите ни им показаха в операционните и Клинична патология. Любопитството им не спираше още във физиотерапевтичния ни сектор, Клинична лаборатория, болничната аптека, денталната клиника и на всички останали места, където видяха отговорностите на медицинските сестри.

В операционната на Ортопедия и травматология д-р Христо Мазнейков демонстрира пластика на предна кръстна връзка, артроскопия на колянна става, колянна протеза, шев на скъсан ахил. 

Когато приключиха обучителния курс, учениците получиха заслужено своите сертификати от ръководството на болницата. Разменихме си, в знак на приятелство, и много подаръци.

Удовлетворението ни се затвърди, когато с още по-голяма увереност амбициозните тинейджъри заявиха готовност да се развиват в различните професионални направления на медицината. За нас, освен признанието в детските очи и хубавите спомени, остава за пореден път приятното усещане, че сме били полезни, а и грамотата - партньор на годината - 2023.


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!