Д-р Петя Баликова и доц. Константин Гроздев са част от избраните в проекта на Дарик Радио „40 до 40“!

МБАЛ „Света София“ - „Болница на годината“

МБАЛ „Света София“ получи поредното признание за ви...

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

За десета година „Дарик радио“ избира 40 човека под 40 години, които впечатляват журито с невероятните си истории.

Журито търси млади българи, които добавят стойност към обществото ни, помагат, надградили са сферата си на дейност, създават блага и устойчиви идеи. Те са различни и вдъхновяват!

Горди сме, че двама от нашите лекари бяха оценени и класирани в категорията „Медицина“ тази година. Това са д-р Петя Баликова, която е зам.- началник на отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“. Тя е част от борда на асоциацията "Млад Онколог", където активно работи с млади специализанти и стажанти. Носител е на наградата „Лекар на годината“ в категория „Ти си нашето бъдеще“ за 2022 година, присъдена от Българския лекарски съюз.

Д-р Баликова се бори за подобряване на здравната култура и информираността на населението по отношение на профилактиката, превенцията и ранното откриване на рака. Освен че участва в благотворителни кампании, благодарение на които се провеждат скринингови програми, се бори и за въвеждане на задължителни такива.  В работата си д-р Баликова залага изключително и изцяло само на принципите на "прецизната медицина"- приложението на най-новите молекули в лекарственото лечение и най-нова диагностика на базата на специфични биомаркери, генетични изследвания /геномно профилиране на раковите тъкани/ и активиращи туморни мутации.

Другият отличен лекар от нашия екип е доц. д-р Константин Гроздев, дм, началник на Клиниката по хирургия в МБАЛ „Света София“. Той е основател и председател на Българското дружество по бариатрична/метаболитна хирургия и е член на Международната федерация за хирургия на затлъстяването и метаболитните заболявания. Той е най-младият бариатричен хирург в България.

Благодарение на доц. Гроздев и екипа му МБАЛ "Света София" е избрана за референтен център за лапароскопска и бариатрична хирургия. Това за пациентите означава гаранция за прецизна, висококвалифицирана бариатрична хирургия, извършена с най-високото качество медицински консумативи. В референтния център към болницата се обучават и хирурзи от цял свят в новостите на лапароскопска и бариатрична хирургия. Силно е ангажиран с мисията да информира и разяснява за заболяванията, които причинява болестното затлъстяване – световен проблем с все по-сериозни мащаби, превърнал се в световна пандемия. Периодично провежда кампании с безплатни прегледи за пациенти от цялата страна. Носител е на наградата “Акад. Д-р Асен Хаждиолов” на МУ – София за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване.

Миналата година в класацията на „Дарик Радио“ имахме още един отличен наш лекар – д-р Александър Кобаков. Той е началник на Диагностично-консултативен блок по АГ в МБАЛ „Света София“ и впечатли журито като дългогодишен член и заслужил деятел на БЧК, член и носител на званието “Последовател на Пол Харис” на Ротари интернешънъл. Той подпомага и дейността на фондация "Искам бебе", насочена към решаване на репродуктивните проблеми на българските двойки.  

Повече информация за проекта може да видите ТУК


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!