Безплатни прегледи през юни

Д-р Димитър Черкезов и д-р Пепа Георгиева ще Ви прегледат безплатно

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

Геро "се взе в ръце" с екипа на доц. Гроздев

Геро разказа за бариатричната си операция в МБАЛ "С...

Уважаеми пациенти,

Имате поставена диагноза, имате сериозни съмнения за:

  • АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ
  • ПСОРИАЗИС
  • АЛОПЕЦИЯ АРЕАТА

През месец юни специалистите ни дерматолози ще Ви прегледат безплатно:

  • Д-р Пепа Георгиева – всяка сряда на юни от 13:00 до 14:00ч.
  • Д-р Димитър Черкезов – на 12, 19 и 26 юни от 15:00 до 16:00 ч.

За записване: 02/ 81 84 600
Или на място в МБАЛ "Света София", бул. "България" 104

 

Кратка информация:

  • Атопичен дерматит:  възпаление на кожата, което се характеризира с болка, зачервяване, оток, парене и сърбеж. В тежки случаи се наблюдава напукване и кървене. Това заболяване не застрашава живота, но може сериозно да влоши качеството му. Постоянният сърбеж води до раздразнителност, намалена работоспособност, влошен сън. От естетическа гледна точка, особено за младите пациенти и за дамите – отклонението от нормалното състояние на кожата може да доведе и до ниска самооценка.

 

  • Псориазис:  хронично-рецидивиращо заболяване на кожата, което се характеризира с рязко ограничени еритемо-папуло-сквамозни изменения по кожата. Заболяването е автоимунно и незаразно. Характерните за псориазиса плаки могат да се появят навсякъде по тялото. Плаката представлява зачервена и уплътнена кожа, груб кожен релеф, покрита със сребристо-бели люспи. При заболяването често се засягат и ноктите, а при по-тежки форми е възможно възпалението да обхване и ставите. Псориазисът е сред заболяванията, които се влияят в изключително висока степен от психо-емоционалното състояние на организма и в същото време отклоненията във външния вид на кожата може да доведат и до ниска самооценка.

 

  • Алопеция ареата:  заболяване, свързано със загуба на коса, най-често на скалпа. Появяват се малки кръгли огнища на косопад с големината най-често на монета. В повечето случаи заболяването се ограничава до образуване на няколко огнища. Причинява се от автоимунен процес. Силно влошава качеството на живот.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!