Д-р Димитър Черкезов с международна стипендия на AAD

XXIII-та годишна конференция на Американската академия по дерматология

МБАЛ „Света София“ - „Болница на годината“

МБАЛ „Света София“ получи поредното признание за ви...

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

В гр. Ню Орлиънс, Луизиана, САЩ се проведе двадесест и третата годишна конференция на Американската Академия по Дерматология (AAD). В симпозиума взеха участие изтъкнати американски и световни дерматовенеролози. От България участваха 9 дерматолози, сред които дерматовенерологът от МБАЛ „Св. София“ - д-р Димитър Черкезов с Международна стипендия (International Scholarship) на Академията.

Д-р Черкезов участва в специализирани курсове в различни дерматовенерологични направления с теоретични и практически занимания за усъвършенстване.

Акцентите на конференцията бяха върху всички актуални научни и практически теми в дерматовенерологията. Представиха се новостите в науката и много нови терапии за широк спектър от дерматовенерологични заболявания. Презентаторите показаха интересни случаи от клиничната практика, както и най-новите указания и гайдлайни за подхода на дерматолозите към тях. Форумът се проведе в “Ernest N.Morial Convetion Center“, New Orleans, Louisiana, с всеобхватна дерматологична изложба - медицинско оборудване и апаратура, дерматологични и козметични продукти, компютърни софтуерни продукти, свързани с дерматологията, фармацевтични щандове, щандове на научни списания и други интересни аспекти от дерматовенерологичната практика.

Д-р Черкезов присъства и на специална международна вечеря за стипендиантите от цял свят с президента на AAD - проф. д-р Терънс Кронин, директора на отдел “Обучение” на AAD - д-р Браян Андерсън и директора на “Международен комитет” - проф. д-р Кармен Салавастру.         


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!