Високочестотна термоденервация – бързо и трайно лечение на болката

Неврохирурзите ни успешно го прилагат и на тазобедрена, раменна стави, сакрума

От "никакъв шанс"... до началник на клиника

Д-р Михаил Вулджев в "Портрети на лекари" по Code H...

За пренаталната грижа и бъдещите родители

Д-р Александър Кобаков пред Атанас Месечков за Geni...

Затлъстяването изисква дългосрочно проследяване и лечение

Доц. д-р Константин Гроздев в "Топ специалист" за п...

Забележителни резултати постигнаха неврохирурзите ни д-р Евтим Малинов и д-р Димитър Добрев в лечението на острата и хронична болка. Редица пациенти се довериха на тяхната безупречна диагноза и последващо лечение. Последствията от приложените минимално инвазивни техники са категорични – бързо и трайно лечение. 

Камелия Иванова в деня на нейното изписване

Камелия Иванова, пациент, споделя накратко, че в продължение на 2 години и половина обикаля от лекар на лекар и чува диагноза след диагноза. Причината е много силна болка  - от врата към лявото рамо и ръка, придружена на моменти от изтръпване. Прави ЯМР – казват й, че има хернии във врата, на което се дължала болката. Д-р Димитров и д-р Малинов обаче установяват, че болката идва от рамото и веднага се заемат с лечението. Прилагат високочестотна денервация и още в същия ден Камелия се разделя с болката.  

Какво представлява високочестотната денервация?
Осъществява се чрез иглени електроди, свързани към термоаблатор, който произвежда високочестотен ток и съответната необходима температура. Те повлияват сетивните влакна, „транспортиращи“ информацията за болка.

Защо е важно ефективното справяне с болката, след точна диагноза и прецизно лечение?
Болката много често повлиява сетивата и емоциите, засяга когнитивните функции. Това е предпоставка за отключване на депресия, раздразнителност, умора, които от своя страна не рядко водят до алкохолна или друг вид зависимости. 

Посоченото превръща болката в социално-значим проблем. Управлението му включва в себе си мултидисциплинарен подход за точна диагностика и мултимодален подход при лечението – консервативно и/или интервенционално.


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!