МБАЛ „Света София“ с двама отличени от медицинската гилдия в  „Лекар на годината 2022“

МБАЛ „Света София“ - „Болница на годината“

МБАЛ „Света София“ получи поредното признание за ви...

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

 

В Деня на българския лекар - 19 октомври, се състоя официалната церемония на престижните награди „Лекар на годината“, организирана от Българския лекарски съюз.

Традиционно конкурсът се провежда в пет категории, отличаващи медици в България.

Специални гости на церемонията бяха г-н Румен Радев - президент на Р България, проф. Диана Ковачева - Омбудсман на Р България и д-р Асен Меджидиев - служебен министър на здравеопазването.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров поздрави гостите и цялото съсловие, което въпреки трудностите продължава да отстоява професията и да работи упорито. Д-р Маджаров връчи на онколога д-р Петя Баликова, която е и зам.- началник на Отделение по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“, наградата в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Призът отличава младите лекари на България.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев приветства акад. проф. д-р Тройчо Троев, д.м.н., началник на Отделение по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ „Света София“. Той получи отличие в категорията “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Проф. Троев отбеляза, че признанието е за цялата специалност по физикална и рехабилитационна медицина и обърна внимание на превенцията като важен фактор за избягването на по-тежки състояния.

Отличията за лекарите от МБАЛ „Света София“ са поредното доказателство за приемствеността в екипа на лечебното заведение и високите стандарти в медицинската грижа, които поддържа болницата.


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!