XXXII конгрес на EADV

Д-р Димитър Черкезов участва със стипендия за специалисти

Невропатната болка

Неврологът д-р Илияна Охай за в-к "Доктор"...

МБАЛ „Света София“ със система за запазване на косата при химиотерапия

Прилага се успешно при всички онкологични заболяван...

Отоци и пигментация „издават“ варикозата

Д-р Росен Разбойников в "Тема на броя" на списание ...

През октомври в  Берлин, Германия, се проведе 32-ят конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). В симпозиума взеха участие изтъкнати европейски и световни дерматовенеролози. Началникът на отделението по кожни и венерически болести на МБАЛ “Св.София” - д-р Димитър Черкезов -  участва със специализирана стипендия на EADV за специалисти в дерматологията.

Стипендиантите проведоха специализирани курсове в различни дерматовенерологични и дерматохирургични направления, които включваха теоретични и практически занимания за усъвършенстване. Акцентите на конференциита бяха върху всички актуални научни и практически теми в дерматовенерологията. На форума представиха новостите в науката и много нови терапии за широк спектър от дерматовенерологични заболявания. Презентаторите показаха интересни случаи от клиничната практика, както и най-новите указания и гайдлайни за подхода на дерматолозите към тях.

Конференцията се проведе в Messe Berlin (Berlin ExpoCenter City), където бяха създадени отлични условия за участниците. Организаторите от EADV бяха подготвили всеобхватна дерматологична изложба, включваща медицинско оборудване и апаратура, дерматологични и козметични продукти, компютърни софтуерни продукти, свързани с дерматологията, фармацевтични щандове, щандове на научни списания.


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!