В МБАЛ “Света София” отбелязваме Световния ден за борба със затлъстяването с безплатни прегледи при доц. Константин Гроздев

Затлъстяването не е проблем на волята на пациента, а е заболяване на метаболизма му

МБАЛ „Света София“ - „Болница на годината“

МБАЛ „Света София“ получи поредното признание за ви...

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

Консултациите ще се провеждат през целия март с предварително записване на час. Всеки, който иска да запише час може да го направи на телефон 02/818 4119 всеки делничен между 9:00 и 15:30 часа. 

 

Затлъстяването е хроничен проблем, който вече е придобил размерите на световна пандемия. Хората с надномермено тегло страдат от съпътстващи заболявания като диабет, високо кръвно налягане, омазнен черен дроб, безплодие, рак. 

 

Основен хирургичен метод за лечение на тежките форми на затлъстяване е бариатричната/метаболитната хирургия, която освен трайна редукция на теглото води и до ремисия на захарния диабет тип 2. Доказано е намален рискът от рак и общата смъртност с 19% при оперираните. Операцията се извършва лапароскопски - безкръвно и с минимални разрези на коремната стена, което съкращава времето за възстановяване значително. 

 

Преди вземане на решение за бариатрична операция пациентите преминават редица консултации със специалисти и оценяването на цялостното състояние на организма не бива да бъде пренебрегвано. Доброто и качествено бариатрично лечение включва и редица изследвания и прегледи след операцията в дългосрочен план. 


 

За доц. Гроздев:

Доц. д-р Константин Гроздев, дм е началник на Клиниката по хирургия в МБАЛ „Света София“. Той е председател на Българското дружество по бариатрична/метаболитна хирургия и е член на Международната федерация за хирургия на затлъстяването и метаболитните заболявания. Носител е на наградата “Акад. Д-р Асен Хаждиолов” на МУ – София за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване.

Завършва Медицински университет - София. Специализира в Европейското училище по лапароскопска хирургия на Университетска болница Saint-Pierre, Брюксел, Белгия. Притежава магистратура по здравен мениджмънт. Защитава дисертация на тема „Съвременни миниинвазивни техники в лапароскопската хирургия – предимства и недостатъци”. Избран е за "Доцент" от МУ – София. Автор на повече от 50 научни публикации в областта на лапароскопската хирургия през един разрез, онкохирургията на дебелото черво, ректума и стомаха, лапароскопското лечение на диафрагмалните хернии и туморите на надбъбречните жлези. Редактор на монографичния труд “Мултидисциплинарен подход в бариатричната/метаболитната хирургия”. Има повече от 1000 лапароскопски операции.

 


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!