Д-р Черкезов на гости на училището за родители на списание „9 месеца“ по темата за атопичния дерматит при бебета и деца

Специализантите ни черпят опит от най-добрите

Д-р Василев и Лионската школа за колянна хирургия...

"Миомата. Какво (не) знаем за нея?"

Д-р Димитров за списание "Betty"...

Лазерна en bloc резекция на туморна формация в пикочния мехур

Пациентът е изписан на следващия ден...

През септември училището за родители на списание „9 месеца“ отново възобнови провеждането на физически лекции и срещи за бъдещите и настоящи родители. Специален гост на първото им събитие по темата „Атопичен дерматит при бебета и малки деца - как да се справим?“ беше д-р Димитър Черкезов от МБАЛ „Света София“.

В подробната си лекция той запозна родителите с различните фактори и причини за възникването на атопичния дерматит (АД) при най-малките, подробностите за кожния микробиом, стадиите на заболяването и как да се грижим правилно за кожата.

 

Д-р Черкезов даде и много практически съвети за родителите, включващи подробни указания за къпане, как да подбираме козметиката и средствата за взимане на баня, как е правилно да се подсушава кожата и последващата хидратация.

Обърна се специално внимание на храненето и връзката на атопичния дерматит с хранителните алергии. Д-р Черкезов сподели и препоръките на американската педиатрична асоциация.

Голямо внимание се обърна на съветите за дома – почистването, памучното бельо, борбата с акарите и овлажняването на въздуха, както и на взаимовръзката между домашните любимци с АД.

Гостите зададоха и доста допълнителни въпроси, които бяха насочени и свързани с техния опит с атопичният дерматит.

 

 


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!