Консултация с бариатричен хирург

0.00 лв. / Хирургия


  • Консултациите ще се провеждат през целия март с предварително записване на час. Всеки, който иска да запише час може да го направи на телефон 02/818 4119 всеки делничен между 9:00 и 15:30 часа. 
  • Затлъстяването е хроничен проблем, който вече е придобил размерите на световна пандемия. Хората с надномермено тегло страдат от съпътстващи заболявания като диабет, високо кръвно налягане, омазнен черен дроб, безплодие, рак. 
  • Основен хирургичен метод за лечение на тежките форми на затлъстяване е бариатричната/метаболитната хирургия, която освен трайна редукция на теглото води и до ремисия на захарния диабет тип 2. Доказано е намален рискът от рак и общата смъртност с 19% при оперираните. Операцията се извършва лапароскопски - безкръвно и с минимални разрези на коремната стена, което съкращава времето за възстановяване значително. 
  • Преди вземане на решение за бариатрична операция, пациентите преминават редица консултации със специалисти и оценяването на цялостното състояние на организма не бива да бъде пренебрегвано. Доброто и качествено бариатрично лечение включва редица изследвания и прегледи след операцията в дългосрочен план. 


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!