Мария Шпицер

Мария Шпицер е млада дама, която има собствен клуб по водна аеробика. Намерила е баланса между работа и семейство. Щастлива е със своите две дъщери. Ето какво сподели тя за читателите на Az-jenata.com.

За каква професия мечтаехте като дете?
Мечтата ми като дете беше да стана световна шампионка! Не станах, но се занимавам с това, което ме прави истински щастлива.

Как решихте да се занимавате с водни спортове и да създадете своя клуб?
След като забременях с първата си дъщеря (имам две – на 7 и 3 г.), исках да намеря начин да поддържам формата си и по време на бременността. 9 месеца не излязох от басейна и тогава освен Маги, се роди и идеята за водната аеробика.

От кой месец на бременността следва да се започне водна гимнастика?
Водна гимнастика при здрави жени може да се практикува от началото на

бременността, до деветия месец. Всички бъдещи майки в клуба се чувстват невероятно в басейна, усещат как водата извайва телата им, леки са като перца и най-важното знаят, че това е страхотно усещане за бебчетата в коремите им.

Треньор сте по водна аеробика и водна каланетика – за стягане, отслабване или просто за добра форма препоръчвате подобни тренировки? 
С каква честота седмично тренировки препоръчвате? Препоръчвам спорт, поне 1-2 пъти седмично, без значение каква разновидност на ВОДНАТА АЕРОБИКА.Това е най-добрият начин да се свалят излишните килограми, да се тонизира и стегне цялото тяло и водата да отнеме натрупаната негативна енергия.

Геройство ли е да си жена в днешно време?
Дефинирам геройството като нещо изключително, което постигат малцина. Но съвременната жена, тази която работи, пазарува, готви, която си гледа децата, която въпреки натовареното си ежедневие намира време за спорт, а вечер е любяща съпруга (с маникюр!), заслужава внимание и уважение.

За какво мечтаете? 
Казват, че пълно щастие няма. Аз постигнах мечтата си, да намеря баланса в живота. Мисля, че това е най-важната част от пъзела на щастието.

Какво послание бихте отправили към българките?
Жени, поддържайте тялото и духа си във форма, само така ще постигнете комфорта в живота. И най-важното, бъдете позитивни.

Любим цвят? Песен? Вкус? Място? 
Цвят, разбира се цвета на розите и страстта-червен. Witney Houston е най-голямата. Вегетарианската кухня е предпочитана от мен и семейството ми и като цяло здравословното хранене. Следвам максимата – не е важно къде си, а с кой. Ако съм с любимите ми деца и мъж, не ме интересува къде се намирам.