д-р Мария Михайлова

Пациентите могат да разчитат и на професионалното мнение на д-р Мария МИХАЙЛОВА

Специалист по очни болести
Пластична и естетична хирургия на лицето

Д-р Мария Михайлова е специалист по пластична и естетична хирургия на лицето и структурите около окото /окулопластика – „окулус“ – око/. Специализирала е офталмология в Медицинска академия София през 1989 г. Работи във Военно-медицинска академия и Правителствена болница.

През 90-те години е специализирала в най-известните болници в Париж, Франция, в Съединените щати в областта на възстановителна и реконструктивна хирургия на лице и окулопластика (клепачи, орбита, слъзни пътища).

Пет години е била асистент на д-р Дарина Кръстинова – водещ френски пластичен хирург в световен мащаб. Била е асистент в най-голямата очна болница в Европа – Кенз-вен, работи в болница Отель Диьо, болницата Фош, както и в елитни парижки клиники. Гост-оператор е и в голяма клиника в Москва.

От пет години има частна практика в Парижкия район – град Мезон Ляфит, като продължава периодично да идва и оперира и в България.

Защитила е диплома по очни болести във Франция и медицина в САЩ.

Има публикации и изяви в многобройни международни конгреси и конференции, член е на френското дружество на офталмолозите, на Европейската и Американска асоциации по пластична и реконструктивна окулоочна хирургия, на Естетични академии.

Владее френски, английски и руски.
Повече от 9 години в очната клиника на МБАЛ “Св.София” заедно с д-р Михайлова се извършва реконструктивна очна пластична хирургия на деца и възрастни за вродени или придобити дефекти, травми, тумори, както и по естетични причини – блефаропластика, премахване на торбички под очите и др.

http://www.mariamihaylova.com/