Нов “локдаун” с малко хумор!

По всичко изглежда, че новата година започва така, както завърши старата.
По всичко изглежда, че новата година започва така, както завърши старата.

На прага сме на нов „локдаун“ от старта на следващата седмица.

В рамките на година, това е третият случай, в който страната ни обявява строги ограничителни мерки.

Някои от свободите ни отново ще бъдат ограничени за период от 10 дни. Дали това е оправдано от медицинска гледна точка, дали ще доведе до очаквания ефект за спадане на заболеваемостта, остава да разберем. Това, което можем да кажем със сигурност е, че през последните няколко седмици наблюдаваме ръст на инфектираните. Ръст на хоспитализираните и ръст на интензивните случаи.

Всички легла в нашия „Ковид сектор“ са заети. Така е и в другите болнични заведения на територията на България.

В тези дни имаме нужда от малко хумор, за настроение, пък и за повишаване на имунната ни система. Предлагаме няколко цитата по темата. Можете ли да познаете, кои са техните автори ?

  1. „Затварянето е предизборно, ние наистина сме идиоти.“
  2. „Тoвa e пълнa щурoтия. Тoвa нe e cинхрoнизирaнo c щaбa, нитo пък cмe гo изгoвaряли c миниcтър Крaлeв. Ниe c нeгo имaмe прeкрacнa кoмуникaция и cи миcля, чe и c нeгo нe e изкoмeнтирaнo дaжe. Aз рaзбрaх дoвoдитe – щeли дa бaнкрутирaт някoлкo oтбoрa и т.н. „
  3. „В България почти не се усеща, че има пандемия.“
  4. „Представяте ли си, ако Мангъров се бе появил през 80-те години – сега всички щяхме да сме позитивни за СПИН. Защото нали това беше идеята? Да се заразим всички и да върнем нормалното. Не е добре, когато искаш да върнеш нормалното с ненормални идеи“.
  5. „Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде!“