Уважаеми пациенти, благодарим за доверието и търпението! Очакваме разпределение на ваксини в нашия ваксинационен център.

МБАЛ „Света София“ отчита увеличение на хоспитализираните пациенти с COVID-19. Нашите наблюдения показват, че наред с повишения брой хоспитализации, се повишава и броят на тези хора, които прекарват вируса по-тежко в сравнение с първата и втората вълна. Нашият екип от специалисти се грижи всяка минута за всеки наш пациент.

Искаме да изложим един факт, който до сега не сме съобщавали на обществеността. В продължение на цяла година в Ковид отделението на МБАЛ „Света София“ не е регистриран нито един случай на заразен медик. Цели 12 месеца при активна работа в три пика на пандемията у нас. Това, което можем да кажем е, че със строга дисциплина, стриктно изпълнение на мерките за безопасност и голяма доза професионализъм, гореспоменатото е възможно.

Разкриваме още бройки легла в Ковид отделение. Това е наш дълг в тежката ситуация.

Вярваме и сме силно убедени, че ваксинацията е пътят, който може да ни доведе на първо време до спад на заболеваемостта, а след това и до овладяване на пандемията. Надяваме се второто да стане абсолютен факт в края на настоящата година.

Искаме да благодарим на тези вече над 2000 човека, които само за последния месец избраха да се запишат при нас за имунизация и очакват търпеливо своя ред за ваксина.

Осъзнаваме, че всеки един от Вас иска да се ваксинира „тук и сега“. В този контекст искаме да заявим, че с повишено внимание очакваме новото разпределение на ваксини при доставките за месец март. Убедени сме, че само с редовна, организирана и равномерно разпределена имунизация можем да отчетем спад в натоварването на тежките клинични случаи.