Ръст от желаещи за ваксинация в МБАЛ “Света-София” през последния месец (справка официални данни).

МБАЛ „Света-София“ поддържа добри темпове по имунизационната кампания срещу COVID-19 , която стартира на територията на цялата страна на 27.12.2020г.

Към дата 19.02.2021г.  най-висок процент от пациентите имунизирали се при нас, спадат към възрастовата група между 25-45 години.

Вече имаме 28 пациента, които завършиха напълно своята имунизация, след поставянето и на втората ваксина на Pfizer BioNtech.  Между първата и втората ваксинация не сме получили и  регистрирали  оплаквания, свързани със силно изразени странични ефекти или общо неразположение.

От 4 февруари разполагаме с втората одобрена ваксина, тази на Moderna. Тя бе избрана за защита от общо 271 пациента през последните две седмици, като в началото на март ще започнем поставянето и на втората доза. Не сме получили и регистрирали оплаквания със силно изразени странични ефекти или общо неразположение.

В наличност е и препаратът на AstraZeneca.

Броят на желаещите се увеличи няколко пъти в последните две седмици ( +25%), като до края на настоящата ще надхвърли 1000.

Кабинет №12 остава на разположение и през почивните дни с работно време – всяка сутрин от 10:00ч. Материалната ни база ще допринесе за вашия комфорт, а дългите опашки от чакащи на студа извън болничното заведение, за нас са неприемливи.

Екипът ни от специалисти притежава солиден опит. Този факт позволява имунизацията да бъде извършена в оптимално кратки срокове, с необходимото внимание, търпение и лично отношение.

Масовата ваксинация е процес, който трябва да бъде стриктно организиран, информиран и обезпечен във всеки един етап. Ето защо, ние от МБАЛ „Света-София“ препоръчваме на нашите пациенти, преди имунизация да се възползват от възможността, която предлагаме за изследване на антитела, чрез антигенен тест. Тази процедура не е задължителна, но практиката я определя като препоръчителна.

В заключение, напомняме, че ваксини поставяме само след подписване на задължителното информирано съгласие, което ще получите на място при нас.

Благодарим за доверието, очакваме