Безплатни прегледи на пациенти с акне

МБАЛ „Света София“ отново се присъединява към ежегодната образователна кампания “#ЗаедноСме в борбата срещу акнето”. Д-р Пепа Георгиева може да ви приеме за безплатен преглед на 14 октомври в МБАЛ „Света София“ след записване на час на телефон: +359 2 8184 600. Тази година кампанията на Bioderma се провежда от 14 до 18 октомври 2019 г. Над 300 водещи дерматолози от цялата страна ще консултират безплатно пациенти, засегнати от акне. Целта на образователната кампания е да привлече общественото внимание към това кожно заболяване. То засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст.

Основни послания на кампанията са превенцията, ранното лечение и нуждата да се търси помощ от дерматолог. Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отшуми от само себе си. Самолечението обаче може да доведе до усложнения, а нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи с години. Тогава то води до трайни белези и пигментни петна. Не причинявайте на кожата си белези, които ще бъдат с вас за цял живот и ще се отразят на социалния ви живот и самочувствие!

Не забравяйте, че акнето е лечимо кожно заболяване! Потърсете д-р Пепа Георгиева в МБАЛ „Света София“ на бул. „България“ № 104 винаги, когато имате нужда от опитен дерматолог. Запишете си час на телефон +359 2 8184 600 сега!