Представяме ви Доротея Пейчева

Това е Доротея Пейчева. Тя е на 80 г. и на 20 май е преживяла инсулт. След изписването й от неврологичното отделение, където са се погрижили за нея след инсулта, тя, както и много други пациенти, е имала нужда от специални грижи и процедури, за да се възстанови максимално добре с минимални последици.

В търсене на най-добрата грижа и наличието на всички необходими специалисти и процедури на едно място, близките й са взели решението на 3 юни да я настанят в Центъра за продължително лечение и рехабилитация на МБАЛ „Света София”.

Едва за 10 дни, благодарение на грижите, процедурите и терапиите на множество медицински специалисти, с които разполага болничният комплекс, състоянието на Доротея е подобрено до такава степен, че вече може да се обслужва напълно сама, чувства се добре и днес ще се прибере в дома си.

Историята й обаче е като от приказките – родом от Източна Германия, през далечната 1963 г. се запознава с мъжа на живота си в Москва – Пейчо Пейчев. Година по-късно, през 1964 г., решава да го последва в България и се женят в София. Там се ражда дъщеря им и живеят щастливо до непрежалимата му загуба преди два месеца, която е толкова жесток удар за Доротея, че получава инсулт. Днес тя се прибира вкъщи с възстановено тяло, а ние й пожелаваме да бъде силна и тялом, и духом!

Центърът за продължително лечение и рехабилитация на МБАЛ „Света София” се намира на адрес София, бул. „България“ №104, а на телефони 089 555 16 82, 02/8184 144 и 02/8184 145 ще получите отговори на всички въпроси, които ви вълнуват!