Бъдещето на българската медицина във физиотерапията и следоперативната рехабилитация

Както вече знаете, в няколко последващи материала решихме да ви представим новата надежда на българската медицина – нашите специализанти, избрали да се развиват като медици в родната си страна. Днес ще ви запознаем с един лекар-специализант, който ще ви докаже, че въобще не е невъзможно една жена да бъде едновременно умна, талантлива, упорита и красива – представяме ви д-р Вера Димитрова.

Д-р Вера Димитрова е специализант в отделението по Физиотерапия и следоперативна рехабилитация на МБАЛ „Света София“.

Възраст: 27 години.

Д-р Димитрова, с какво ви привлече лекарската професия?

Истината е, че лекарската професия беше за мен едно предизвикателство, един тест, тъй като бях все още едва на 18 години. След това обаче се превърна в призвание и начин на живот за мен. Не съм родена в семейство на лекари, сама взех това решение, защото професията наистина ми хареса. 

                                             

Защо избрахте тази специалност?

Първоначално се колебаех дали да избера физикална и рехабилитационна медицина, или алергология. Но се спрях на първото, тъй като има пряка връзка с изключително много други медицински специалности – педиатрия, ортопедия, травматология, неврология и др.

А с какво ви затруднява?

Единственото, което ме затруднява, е, че понякога работата ме среща с пациенти, за които ми се иска да мога да направя много повече, но медицината няма такива възможности.

                       

Защо решихте да останете в България, вместо да изберете по-високия стандарт на живот в чужбина?

Обичам историята, корените, семейството си! Дори не съм се и замисляла дали да напусна България! Вярвам, че всички ние можем да променим страната си към много по-добро.

А защо избрахте да се развивате в МБАЛ „Света София“?

Изборът ми на първа месторабота по специалността се спря на МБАЛ „Света София“, веднага след като реших да приключа с практиката ми на общопрактикуващ лекар. За мен това е болничното заведение, което съчетава на едно място изключителни специалисти, богато разнообразие на пациентски случаи и непрекъснато развиваща се болнична структура, отворена към всички аспекти на съвременната медицина.