Футболният мениджър, Мирчо Димитров за уютната МБАЛ ”Св. София”

  Мирчо Димитров

 

Може би е най- известен с всичко свързано около  футболни трансфери по цял свят, но г- н Димитров също така се интересува и от доброто си здраве.

МБАЛ “ Св. София”

За мен това е най- добрата болница в България, ходил съм с близки, роднини къде ли не по света, но това което са направили семейство Мазнейкови и техният екип е несравнимо. На никой не пожелавам да бъде, в която и да било болница, но на някой, ако му се наложи, то условията тук са,  все едно не си в болница.

“ Ми, тя е като 5 звезден хотел! Уютна е от влизането до излизането. Хората трябва да знаят за нея! Човек получава, това за което е дошъл.”

Престоят ми в тази болница беше различен. След оперативната намеса на екип от специалисти, аз вече се чувствам повече от добре, не беше типичният болничен престой, защото самата обстановка не говори за болнично заведение. Благодарен съм на целият персонал, хората които ми помогнаха преди и след това.

 За болниците в България:

В България не е тайна, че в болниците лекарите искат пари. Даже първо ме питат къде работя, за да определят какъв статут имам. Това е единствената болница в Б-я, където лекарите освен заплатата си,  не взимат пари под масата. Единствено когато мине определеният болничен престой се минава през касата на болницата и се заплаща необходимото, в замяна получаваш касова бележка.

 От България в Испания, от Испания обратно в България…

Приятел съм с Христо Стоичков, а и работата ни свързва. Преди известно време претърпях няколко операции на коляното, но трябваше да направя още една.  И по време на едно от много ми пребивавания в Барселона, разговарях с един от най-добрите лекари в Барселона, който ми беше препоръчан от Д-р Мазнейков. Неговите думи бяха:

“ Това, което искаш аз да ти направя може да ти бъде направено в България има по- добър лекар, Д-р Мазнейков. Няма смисъл да ви оперирам аз.”

Това за мен беше доказателството какъв добър човек познавам, колко е колегиален спрямо други специалисти в областта, за цялостната му компетенция.

За волята…

За мен като спортист, тя е най важното, но и за всички сфери от общественият живот. Човек, ако няма воля, характер, той психически  губи амбицията за успех, дали си спортист, дали си обикновен човек лежащ в болница, ако нямаш воля и не вярваш, то ти просто няма да успееш, няма да се излекуваш. Вярата е част от живота на един човек.

Сетивата, най-важните за един мениджър.

Определено това е природният контакт между даденост от бога и природата която ни заобикаля. За да работиш с човек трябва да имаш усет за него. Да усещаш дали е добър-лош, дали може да се работи с него, дали е фалшив.  Ние мениджърите трябва да усещаме хората на подсъзнателно ниво, енергията му,  силата да работи и вярва. Има хора, които просто допира до тях не е удачен.

“За лекаря и за спортиста най- важна е волята!”

За сина ми…

Когато беше на 9 години си счупи ръката, ходихме в  различни болници – Добрич, Монтана,  Враца,  ръката му тръгна да зараства неправилно, така в един хубав ден се озовахме пред Д-р Мазнейков, който ни помогна за неговото правилно възстановяване. Тогава сина ми му каза:

 “ Д-р Мазнейков, Вие сте най- добрият лекар!”

Моята професия е пряко свързана с такъв тип лекар. Личности като Стоичков, Пулев, и много други са го избрали, но за мен най-важното беше, че сина ми, едно дете на 9 години го избра.