Корпус 2  на “МБАЛ „Света София“ е Сграда на  2018-та година в областта на здравеопазването.

На официалната церемония снощи (13-ти декември) наградата получиха д-р Христо Мазнейков –изпълнителен директор на „Билдинг Хоспиталс 2“ АД, от страна на инвеститора, инж. Николай Чомаковски – „Пайп Систем“АД – строител и арх. Цветан Петров – проектант.

При получаването на престижния приз д-р Мазнейков благодари на авторитетното жури за отличието и не скри, че е изненадан. „Ние лекарите сме призвани да лекуваме. Дори на влизане в залата направих няколко консултации на мои пациенти“, пошегува се д-р Мазнейков и допълни, че сграда е не просто красив строеж а проект с кауза.

 

Корпус 2 на “МБАЛ „Света София“ е  реализиран от екипа от професионалисти на Пайп Систем съвместно със семейство Мазнейкови – отдадени на призванието да лекуват, да даряват нов живот, да спасяват болните и хората в нужда.

 

И тази година в изданието на националния конкурс “Сграда на годината” участваха над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна. Бяха раздадени статуетки в 16 категории, сред тях сгради образование,търговски, корпоративни, офис сгради и други.

 

 

 

Церемонията по награждаването на победителите ще се излъчи по БНТ на 16-ти декември (неделя) от 13 ч.