Ученици от Испанската гимназия “МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС” гостуваха в МБАЛ „Света София“ и се срещнаха със стажантите от Испания.

Вече 3-та седмица,  5 млади дами от Центъра за професионално обучение в град  Кангас дел Нарсеа , са на работна практика и трупат опит в обгрижването на пациентите. Работните им занимания бяха прекъснати за кратко от приятна среща с млади хора, които владеят родния им език. Десетокласниците, част от които са посещавали страната на Дон Кихот, тореадорите и фламенкото, споделиха защо са избрали да учат Испански, как протичат училищните занимания, както и теми, които ги вълнуват. Срещата се проведе в Деня на българския лекар 19-ти октомври.

 

С внимание и бащинско чувство, началника на Вътрешно отделение д-р Михаел Кьолеян  поздрави младите хора, като им пожела успех в бъдещите начинания. „Основен етичен принцип в медицината е на първо място: не вреди! Следвайте този принцип и знайте, че болния човек е различен, чувствителен и не винаги ще получавате добра дума за усилията си“, каза им д-р Кьолеян. Работната практика по Европейската програма за мобилност Еразъм +  в МБАЛ „Света София“ продължава до края на месец октомври.