МБАЛ „Света София“ продължава разговорите за сътрудничество с международната болнична верига „Токушукай Медикъл Корпорейшън“.

От 18 до 20 септември на посещение в МБАЛ „Света София“ бяха представители на най-голямата Японска верига от болници, която включва  280 различни лечебни заведения. Японският тим разгледа сградата на Корпус 2 на болницата, която е пред завършване и се планира да бъде открита до края на годината.

 

По време на разговорите между ръководството на МБАЛ „Света София“ и представителите на “Токушукай Медикъл Корпорейшън” се обсъдиха възможностите  за съвместна работа  в сферата на болничната помощ. Активната работа и сътрудничество в тази посока продължават. Преди няколко месеца страната на изгряващото слънце посетиха доц. Валентина Мазнейкова – управител на МБАЛ „Света София“ и д-р Явор Дренски – консултант управление. Те участваха в традиционния месечен семинар на “Токушукай Медикал Корпорейшън”, на който присъстват над 250 участници, представители на над 70 лечебни заведения от веригата.

 

 

 

Припомняме, че „Токушукай Медикал Корпорейшън“ е познато име за здравеопазването у нас с първата болница в България със 100% чуждестранна инвестиция и най-голямата частна болница в страната и региона – МБАЛ “Токуда Болница София”.