Ортопедите на МБАЛ „Света София“ представиха България на 18-тия конгрес на ESSKA.

Световният елит в ортопедията и травматологията се събра на конгрес в Глазгоу. Началникът на отделението по травматология и ортопедия на МБАЛ ”Света София” д-р Христо Мазнейков , д-р Михаил Вулджев и д-р Алпер Мурадов участваха в 18-тия форум на ESSKA (Европейска асоциация по спортна травматология, колянна хирургия и артроскопия).

 

България беше представена с доклада  на МБАЛ „Света София“ –  ”Тазобедрена артроскопия при FAI“. Темата подготвена от д-р Вулджев, д-р Мазнейков, д-р Мурадов, спечели 1-во място за най-добър доклад по време на XXII-та Национална конференция ” Дни на българската ортопедия и травматология”.

 

След завръщането си от форума  в  Глазгоу д-р Христо Мазнейков коментира, че подобни срещи на световния елит са важни за да се обмени опит, да се  сверят часовниците с колегите.“ Важно е да имаме самочувствието на хора, които работят и прилагат световните тенденции и постигат добри резултати.

 

 

 

Бъдещето е в младото поколение ортопеди и защо не България да стане домакин на бъдещите срещи на Европейска асоциация по спортна травматология, колянна хирургия и артроскопия“, заяви д-р Мазнейков. Водят се разговори с ръководството на ESSKA за провеждането на европейски конгрес в София през 2024 година.