И при студ и сняг, целогодишно, малките плувци посещават школата по плуване на МБАЛ „Света София“.

Снежна буря е навън, но в джакузито на плувния комплекс на МБАЛ „Св. София“ е 35 градуса. С различни помощни средства и куп играчки, безстрашните малки сладури  се забавляват. Сред тях е и Мариан, който още няма 2 годинки.

„Целта е децата да свикнат с водата, да няма страх и едва тогава безстресово да преминат в големия басейн, където вече се усвояват плувните движения “, разказва ръководителя на школата Атанас Берберов. Стотици дечица са обучени в МБАЛ „Света София“ през годините. Сладурите от детска градина „Маргаритка“ например вече 10 години посещават школата. „ Абсолютно всички деца се научиха да плуват и то не просто да се задържат над водата, а с правилните движения и дишане. Всичко е благодарение на Наско, който е винаги с тях в джакузито“, споделя директорката Маргарита Гьорева.

Преди броени дни малките плувци на МБАЛ „Света София“ извоюваха  7 медала, сред които 4-ри златни,на  детския плувен празник в 88 СУ „Димитър Попниколов“. Следващата надпревара ще е през май, когато ще се проведе традиционния турнир за купата МБАЛ „Света София“. Сладури от различни възрастови групи, както възпитаници на нашата школа, така и представители на други плувни клубове, ще  покажат уменията си във водата.