Новини

Корпус 2  на “МБАЛ „Света София“ е Сграда на  2018-та година в областта на здравеопазването.

Корпус 2  на “МБАЛ „Света София“ е Сграда на  2018-та година в областта на здравеопазването.

На официалната церемония снощи (13-ти декември) наградата получиха д-р Христо Мазнейков –изпълнителен директор на „Билдинг Хоспиталс 2“ АД, от страна на инвеститора, инж. Николай Чомаковски – „Пайп Систем“АД – строител и арх. Цветан Петров – проектант.

При получаването на престижния приз д-р Мазнейков благодари на авторитетното жури за отличието и не скри, че е изненадан. „Ние лекарите сме призвани да лекуваме. Дори на влизане в залата направих няколко консултации на мои пациенти“, пошегува се д-р Мазнейков и допълни, че сграда е не просто красив строеж а проект с кауза.

 

Корпус 2 на “МБАЛ „Света София“ е  реализиран от екипа от професионалисти на Пайп Систем съвместно със семейство Мазнейкови – отдадени на призванието да лекуват, да даряват нов живот, да спасяват болните и хората в нужда.

 

И тази година в изданието на националния конкурс “Сграда на годината” участваха над 60 новопостроени и реновирани сгради от цялата страна. Бяха раздадени статуетки в 16 категории, сред тях сгради образование,търговски, корпоративни, офис сгради и други.

 

 

 

Церемонията по награждаването на победителите ще се излъчи по БНТ на 16-ти декември (неделя) от 13 ч.

Христо Стоичков откри Клиниката за рехабилитация и долекуване на МБАЛ ”Света София”, която носи неговото име.

Христо Стоичков откри Клиниката за рехабилитация и долекуване на МБАЛ ”Света София”, която носи неговото име.

 

Най-успешният български футболист посети Корпус 2 на  болницата и пожела успех в работата на екипа на клиниката. Още при пристигането си го очакваха развълнувани фенове, които желаеха да го поздравят и получат автограф.

 

Доц. Валентина Мазнейкова – управител на Корпус 2 на болницата, д-р Христо Мазнейков – началник клиника по ортопедия и травматология, легендарният футболист и треньор Георги Георгиев- Джеки, медицинския персонал на болницата, посрещнаха Камата.

Последва кратка обиколка в едно от модерно оборудваните отделения, което гостите си пожелаха да не посещават като пациенти, но отбелязаха, че по нищо не отстъпва на модерната европейска медицина.

 

 

Пред медиите Христо Стоичков заяви, че е трогнат от вниманието на своя приятел д-р Мазнейков, както и коментира различни теми от необятния свят на футбола.

 

 

 

С усмивка бяха споделени бяха истории за взаимните им срещи през годините, направени интервенции и общи приятелства.                                                                                                            

Над 40 АГ специалисти от София и страната се включиха в конференцията „Ехография на майката и плода“.

Над 40 АГ специалисти от София и страната се включиха в конференцията „Ехография на майката и плода“.

Събитието се проведе на 12-ти декември и беше своеобразен прощъпулник за наскоро откритата сграда на Корпус 2 на болничен комплекс “Света София”и модерно обзаведената конферентна зала.

 

Модератор на събитието беше доц. Валентина Мазнейкова –началник клиника по АГ в МБАЛ „Света София“. Лектори на обучителната инициатива бяха д-р Мария Вердерио и д-р Сабрина Коцолино от болница „Сан Джерардо“ Италия.

 

 

 

Интерес предизвикаха практическите занятия с бременни, като  на няколко екрана бяха наблюдавани различни случаи, включително и на многоплодна бременност, както и бяха обсъдени различни клинични случаи.   

Корпус 2 на МБАЛ „Св.София“ ще бъде домакин на  конференция на тема „Ехография на майката и плода“.

Корпус 2 на МБАЛ „Св.София“ ще бъде домакин на  конференция на тема „Ехография на майката и плода“.

Две седмици след като отвори врати за пациентите, най-новата перла в короната на болничен комплекс „Св.София“ ще даде старт на първата обучителна инициатива. В модерно обзаведената конферентна зала ще се проведе уоркшоп „Ехография на майката и плода“. Модератор на събитието е доц. Валентина Мазнейкова –началник клиника по АГ в МБАЛ „Света София“ а лектори ще са специалисти от болница „Сан Джерардо“ Италия. Над 40 са участниците, които вече са се записали. Те ще има и възможността да се включат в практическите занятия, които ще се проведат на последни модели ехографи.  С програмата на събитието можете да се запознаете в прикачения файл.

Хоспис „Света София“ – 24 часова висококвалифицирана медицинска грижа и емоционална подкрепа.

Хоспис „Света София“                                                                                                                                         Ръководител Катерина Димитрова

Предлага 24-часова висококвалифицирана медицинска грижа и емоционална подкрепа.

Екипът на „Света София“ Хоспис е мултидисциплинарен и се състои от лекари, медицински сестри, болногледачи и рехабилитатори, социален работник, които са  фокусирани върху облекчаването на страданията на пациентите.

Хосписът е разположен в сградата на Корпус 2 на МБАЛ „Света София“ и разполага с материална база от 28 стаи, напълно пригодени за нуждите на своите пациенти. По избор болните могат да бъдат настанени в стаи с по едно, две  и три  легла и да разчитат на непрекъсната медицинска грижа. Хосписът разполага и с две ВИП стаи.

Какви услуги предлагаме

Палиативна грижа за терминално, хронично болни и хора с увреждания, която цели облекчаване на симптомите на болестта, борба с болката, обездвижването, емоционалния и физически стрес.

Престой за долекуване при различни  медицински състояния. Пациентът е наблюдаван и е в контакт с лекуващия лекар до възстановяването му.

Престой  за извършване на  диагностични и терапевтични процедури. Пациентът се настанява за краткосрочен период  за изпълнение на назначените манипулации и вливания.

Престой за наблюдение и обгрижване.

 

Контакти и прием

Работно време – денонощно , 7 дни в седмицата.

Прием: от понеделник до петък 9:00 до 15:00 ч.

Ако желаете ваш близък да постъпи в хоспис „Света София” или да получите допълнителна информация за нас или услугите, които предлагаме, моля свържете се с някой от телефони: 02/ 8184 744 или 02/ 8184 745

 

Дори и да не сте сигурни дали вашия близък се нуждае от грижи и лечение в хоспис, ако се свържете с нас, с готовност ще ви консултираме за всичко, което ви интересува. Ако ни посетите, с удоволствие ще представим нашия хоспис и условията, които предлага.

 

Ценоразпис

 

Цената на престоя се определя на ден и зависи от състоянието на пациента и допълнителните услуги, които по желание са включени в договора. В прикачените файлове можете да се информирате за видовете услуги, тяхната цена, както и цената на консумативите. Хосписът не работи с НЗОК.

ценоразпис

Лекцията  “Захранване на бебето – различни стилове и идеи” в МБАЛ ”Света София” събра бъдещи, млади родители и бебета.

Лекцията  “Захранване на бебето – различни стилове и идеи” в МБАЛ ”Света София” събра бъдещи, млади родители и бебета.

Навръх студентския празник МБАЛ ”Св. София” отново беше домакин на съвместната инициатива с Ла Лече Лига от Училище за кърмене ”Как да кърмя успешно бебето си?” Десислава Пеева, опитна майка и акредитиран Ла Лече Лига Лидер консултант разясни кога и с какво да започне захранването. 6 месечната Евелина наблюдаваше с интерес дискусията на която беше акцентирано, че това е подходящата възраст за захранване на бебето.

 

Сред дискутираните теми бяха още някои алтернативи на стандартните схеми на захранване, както и идеи как цялото семейство да се храни по-здравословно и балансирано. Събитието  е част от лекциите за кърмене организирани от Ла Лече Лига в Училище за кърмене “Как да кърмя успешно бебето си?”. МБАЛ ”Света София“ е домакин на ежемесечните лекции в подкрепа на кърмещите майки. Ако искате да научите повече за най-добрите практики при кърменето и да се чувствате уверени при всички ситуации, докато храните бебето си, побързайте да се запишете на телефоните на регистратурата  02 / 8184 600 или 02 / 8184 608.

 

Лекциите на Ла Лече Лига България, провеждани в МБАЛ “Св. София”, са напълно безплатни, но изискват предварително записване. Очакваме ви!

Най-новата перла в короната на МБАЛ „Света София“ – Корпус 2 отвори врати.

Най-новата перла в короната на МБАЛ „Света София“ – Корпус 2 отвори врати.

 

Специално на празника на болницата, докато Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил освещаваше храма на медицината, се родиха 3 бебета. Повече от 200 гости и представители на всички организации в здравната сфера, присъстваха на тържественото откриване.

 

Символичното прерязване на лентата на Корпус 2 направиха семейство Мазнейкови, които вече 13 години работят за развитието на болничен комплекс „Света София“. Той включва Корпус 1 и Корпус 2 на Многопрофилната болница за активно лечение, аптека „Св.София“ “ и  ДКЦ “Св.София“, който е на територията на болницата и филиал в кв. Люлин. Гостите имаха възможност да разгледат супермодерно обзаведените 7 операционни зали,  реанимация, стоматология, Диагностично-консултативния център.

 

Най-новото медицинско бижу разполага още  с хемодиализен център, хоспис за възрастни хора, конферентна и лекционни зали,  393 болнични легла. Застъпени са почти всички медицински специалности.

Масивната 8 етажна сграда, погледната от птичи поглед, наподобява белите дробове в човешкия организъм, чрез който медицината  „диша“ по нов, съвременен и модерен начин.

Постиженията на медицинската технология, които са съчетани със съвременна и уютна сграда, естествено привличат български лекари, които работят в чужбина, да се върнат и лекуват в родната си страна и  в МБАЛ „Света София“.

На покрива на Корпус 2 е разположен енергиен център, който включва всички съоръжения за дейности свързани с климатизация, вентилация и топлопроизводство, като за целта се използват газови термопомпи. „Зелената“ болница разполага и с 10 места за електроавтомобили със станции за зареждане.

Думи на благодарност в стихове написа поета Иван Каменов и ги посвети на доц. Стоян Сопотенски.

Думи на благодарност в стихове написа поета Иван Каменов и ги посвети на доц. Стоян Сопотенски.

Впечатлен от грижите в МБАЛ „Света София“ и от лекуващия лекар доц. Сопотенски, Иван Каменов решава да му посвети стих. Думите се подреждат една след друга в благодарствен стих. Поетът привлича за съмишленик една от медицинските сестри, която записва произведението върху болнична бланка. Авторът на стихосбирката „Дъжд и слънце“ споделя, че досега не е посвещавал стихове на лекар, но е бил впечатлен от хирурга, който въпреки натоварената си програма намира време да пият кафе.

На доц. Сопотенски

Ръце златни, талант божествен,

като хирург на хората, става известен.

В гърдите си носи сърце на поет,

събрал мъката на хора отвред.

Животът спасява и радост дарява.

За него това е най-голяма награда.

Пожелавам му много здраве и късмет,

Бог над него да бди и за доброто

на хората с Бога напред.

от Иван Каменов

Корпус 2 на МБАЛ “Света София”  с висока оценка от държавната приемателна комисия.

Корпус 2 на МБАЛ “Света София” с висока оценка от държавната приемателна комисия.

С гордост Ви информираме, че най-новото медицинско бижу на здравеопазването – Корпус 2 на МБАЛ “Света София” беше оценено високо от държавната приемателна комисия. Представители на различни институции инспектираха на 13-ти ноември строителните дейности, пожарната безопасност и констатираха пълно съответствие между фактически изпълненото строителство, нормативните изисквания и одобрените проекти. Държавната приемателна комисия изрази задоволство от видяното и нямаше отправени забележки.

Препълнена зала и любопитна аудитория на лекцията „Раждане и кърмене“.

Препълнена зала и любопитна аудитория на лекцията „Раждане и кърмене“.

Огромен интерес към съвместната инициатива на МБАЛ ”Света София” и Ла Лече Лига в подкрепа на кърменето. Пълна зала с бъдещи майки, татковци и дори баба, на лекцията ” Раждане и кърмене. Едно добро начало”. Събитието се проведе на 10-ти ноември в МБАЛ ”Света София”. Симона Стоянова, опитна майка и Ла Лече Лига помощник за кърмене, акцентира върху подготовката  за раждане и кърмене, готовността на бебето за кърмене, контакта кожа до кожа, както и влиянието на родилните практики върху кърменето.

 

Бъдещите майки имаха възможност да зададат въпросите си, а след 2-часовата дискусията, неформалните разговори продължиха. Събитието  е част от лекциите за кърмене организирани от Ла Лече Лига в Училище за кърмене “Как да кърмя успешно бебето си?”. МБАЛ ”Света София“ е домакин на ежемесечните лекции в подкрепа на кърмещите майки.

 

 

 

Ако искате да научите повече за най-добрите практики при кърменето и да се чувствате уверени при всички ситуации, докато храните бебето си, побързайте да се запишете на телефоните на регистратурата  02 / 8184 600 или 02 / 8184 608. Лекциите на Ла Лече Лига България, провеждани в МБАЛ “Св. София”, са напълно безплатни.

Очаквайте следващата лекция през месец декември.