Център за долекуване и продължително лечение „Света София”      

Ръководител Катерина Димитрова

 

Център за долекуване и продължително лечение на МБАЛ „Света София” предлага квалифицирана медицинска помощ на всички пациенти, на които се налага долекуване след остро боледуване или продължително лечение на боледуващи с хронично заболяване. То е в помощ на пациента и неговите близки, когато клиничната пътека е изтекла и трябва продължаване на лечението с необходимост от медицински грижи.
Предлага 24-часова висококвалифицирана медицинска грижа, психологична и емоционална подкрепа.
Екипът на Центъра в „Света София” е мултидисциплинарен и включва лекари, медицински сестри, болногледачи и рехабилитатори, психолог и социален работник, които осигуряват комплексна, качествена и достъпна медицинска грижа за пациентите.
Центърът е разположен в сградата на МБАЛ „Света София” и разполага с отделение със стаи, напълно пригодени за нуждите на своите клиенти. По избор болните могат да бъдат настанени в стаи с едно, две и три легла или ВИП стая и да разчитат на непрекъсната медико-социална грижа и подкрепа.

Какви услуги предлагаме
• Престой за долекуване, наблюдение и обгрижване при различни медицински състояния. Пациентът е наблюдаван и е в контакт с лекуващ лекар до възстановяването му.
• Престой за извършване на диагностични и терапевтични процедури. Пациентът се настанява за краткосрочен период за изпълнение на назначените диагностични процедури, манипулации и венозни вливания.
• Рехабилитация и кинезитерапия ( следоперативна ,след травми и фрактури, след инсулти , неврологични заболявания с парези и парализи , мускулни увреждания и заболявания, след множествени и съчетани травми и др . Двигателната рехабилитация се извършва на място при болния , както и в модерно обзаведен салон за лечебна физкултура. Апаратните процедури се провеждат в кабинети и кабини за индивидуални специализирани терапии .
• 24 часово наблюдение на пациенти , медикаментозна терапия и венозни вливания, физикална терапия и рехабилитациа, парентерално хранене , хранене и обслужване от болногледач.
• Грижи за хронично болни и хора с увреждания, която цели облекчаване на симптомите на болестта, повлияване на емоционалния и физически стрес. Палиативни грижи за терминално болни пациенти.
• При необходимост се осигурява консултация със специалисти и необходимите високоспециализирани изследвания .
На разположение са следните специалисти – терапевт, кардиолог, гастроентеролог, ендокринолог, физиотерапевт , хирург, ортопед ,съдов хирург, невролог, алерголог, мамолог, акушер-гинеколог, хематолог и онколог, анестезиолог, уролог, андролог, УНГ, дерматолог, офталмолог и др.

• Специализирани медицински дейности за борба с болката – лекари специалисти за лечение на остра и хронична болка , невралгия и невропатна болка, висцерална болка, ставна, мускулна болка и др.
• Консултации и психологическа подкрепа от клиничен психолог.
• Дневен престой само за манипулации и венозни вливания на медикаменти
• Хотелско настаняване на близките на пациента – в самостоятелна стая или апартамент.
• Настаняване на близък на пациента на легло в стаята на пациента
• Консултация и представяне на пациента на обща и специализирана ЛКК
• Чрез договорен партньор организиране на консултация за медико-социална помощ и помощни средства.
• Транспортна услуга с линейка за транспортиране в града или извън града, придружител до друго лечебно заведение, лекарски екип за линейката. Асистиране при необходимост или желание за лечение в чужбина

Нашата цел е да организираме престоя Ви при висока степен на комфорт и професионализъм в създаване на максимално добри условия за рехабилитация , терапия и медицински грижи с цел оптимално възстановяване.

Контакти и прием
Работно време – денонощно , 7 дни в седмицата.
Прием: от понеделник до неделя , 9:00 до 15:00 ч.

Ако желаете ваш близък да постъпи в Центъра за долекуване и продължително лечение „Света София” или да получите допълнителна информация за нас и услугите , които предлагаме, моля свържете се с нас на телефони: 02/ 8184 144 или 02/ 8184 145
Дори и да не сте сигурни дали вашият близък се нуждае от грижи и лечение , ако се свържете с нас, с готовност ще ви консултираме за всичко, което ви интересува. Ако ни посетите, с удоволствие ще представим нашия Център и условията, които предлага.

 

Цената на престоя се определя на ден и зависи от състоянието на пациента и допълнителните услуги, които по желание са включени в договора. Тук можете да се информирате за видовете услуги, тяхната цена, както и цената на консумативите.
Центъра се помещава на 4 етаж в корпус 2 на МБАЛ Св. София
За контакт: тел. 02/ 8184 144 или 02/ 8184 145

Цената на престоя се определя на ден и зависи от състоянието на пациента и допълнителните услуги, които по желание са включени в договора. Тук можете да се информирате за видовете услуги, тяхната цена, както и цената на консумативите. Хосписът не работи с НЗОК.

ВИД УСЛУГАЦЕНА/ДЕНПАКЕТ КОНСУМАТИВИ/ДЕН
Изпълнение поддържащо лечение, медицински мониторинг, обгрижване и рехабилитация на пациент в увредено общо състояние, който е ориентиран за време, място и се движи свободно без придружител. Самообслужва се с малко помощ за личните си хигиенни нужди. 60 лв10 лв
Изпълнение поддържащо лечение, медицински мониторинг, обгрижване и рехабилитация на пациент в увредено общо състояние, който е ориентиран за време, място и се движи свободно, но нестабилно. Нуждае се от придружител. Нуждае се от помощ за личните си хигиенни нужди. 75 лв25 лв
Изпълнение поддържащо лечение, медицински мониторинг, обгрижване и рехабилитация на пациент в много увредено общо състояние, който е ориентиран или не за време, място. Пасивен, трудно подвижен и с помощ, обслужва се изцяло от медицински персонал. 90 лв30 лв
Настаняване в самостоятелна стая30 лв
Настаняване на придружител при пациент в самостоятелна стая30 лв
Индивидуален пост от медицинска сестра – 12 часа70 лв
Индивидуален пост от болногледач – 12 часа40 лв
Цената не включва изследвания, консултации, процедури и лекарства по време на престоя
При заплащане на пакетна цена от 30 дни – отстъпка 10 %