Хоспис „Света София”      

Ръководител Катерина Димитрова

 

Предлага 24-часова висококвалифицирана медицинска грижа и емоционална подкрепа.

Екипът на „Света София” Хоспис е мултидисциплинарен и се състои от лекари, медицински сестри, болногледачи и рехабилитатори, социален работник, които са  фокусирани върху облекчаването на страданията на пациентите.

Хосписът е разположен  в сградата на Корпус 2 на МБАЛ „Света София” и разполага с материална база от 28 стаи, напълно пригодени за нуждите на своите пациенти. По избор болните могат да бъдат настанени в стаи с по едно, две  и три  легла и да разчитат на непрекъсната медицинска грижа. Хосписът разполага и с две ВИП стаи.

 

Какви услуги предлагаме

 

Палиативна грижа за терминално, хронично болни и хора с увреждания, която цели облекчаване на симптомите на болестта, борба с болката, обездвижването, емоционалния и физически стрес.

Престой за долекуване при различни  медицински състояния. Пациентът е наблюдаван и е в контакт с лекуващия лекар до възстановяването му.

Престой  за извършване на  диагностични и терапевтични процедури. Пациентът се настанява за краткосрочен период  за изпълнение на назначените манипулации и вливания.

Престой за наблюдение и обгрижване.

 

Контакти и прием

Работно време – денонощно , 7 дни в седмицата.

Прием: от понеделник до петък 9:00 до 15:00 ч.

 

Ако желаете ваш близък да постъпи в хоспис „Света София” или да получите допълнителна информация за нас или услугите, които предлагаме, моля свържете се с някой от телефони: 02/ 8184 744 или 02/ 8184 745

Дори и да не сте сигурни дали вашия близък се нуждае от грижи и лечение в хоспис, ако се свържете с нас, с готовност ще ви консултираме за всичко, което ви интересува. Ако ни посетите, с удоволствие ще представим нашия хоспис и условията, които предлага.

 

Цената на престоя се определя на ден и зависи от състоянието на пациента и допълнителните услуги, които по желание са включени в договора. Тук можете да се информирате за видовете услуги, тяхната цена, както и цената на консумативите. Хосписът не работи с НЗОК.

ВИД УСЛУГАЦЕНА/ДЕНПАКЕТ КОНСУМАТИВИ/ДЕН
Изпълнение поддържащо лечение, медицински мониторинг, обгрижване и рехабилитация на пациент в увредено общо състояние, който е ориентиран за време, място и се движи свободно без придружител. Самообслужва се с малко помощ за личните си хигиенни нужди. 60 лв10 лв
Изпълнение поддържащо лечение, медицински мониторинг, обгрижване и рехабилитация на пациент в увредено общо състояние, който е ориентиран за време, място и се движи свободно, но нестабилно. Нуждае се от придружител. Нуждае се от помощ за личните си хигиенни нужди. 75 лв25 лв
Изпълнение поддържащо лечение, медицински мониторинг, обгрижване и рехабилитация на пациент в много увредено общо състояние, който е ориентиран или не за време, място. Пасивен, трудно подвижен и с помощ, обслужва се изцяло от медицински персонал. 90 лв30 лв
Настаняване в самостоятелна стая30 лв
Настаняване на придружител при пациент в самостоятелна стая30 лв
Индивидуален пост от медицинска сестра – 12 часа70 лв
Индивидуален пост от болногледач – 12 часа40 лв
Цената не включва изследвания, консултации, процедури и лекарства по време на престоя
При заплащане на пакетна цена от 30 дни – отстъпка 10 %