Спа център – водна гимнастика

Клуб по водна аеробика:”Мария Шпицер”

 

Водна аеробика (аква аеробика) е вид аеробика, която се изпълнява в басейн с дълбочина от 1.20 до 1.80 м. Представлява комплекс от упражнения, подходящи за всяка възраст и съобразени с индивидуално спортно ниво. Водната аеробика съчетава фитнес, пилатес, бойни изкуства, джогинг, плуване, каланетика. Тренировката е с продължителност от 60 мин и включва: загрявка, същинска аеробна част, в която се редуват периоди на вдигане и намаляване на пулса (интервално кардио), стречинг – разтягане за отпускане на мускулатурата. Със специални уреди се натоварват всички мускулни групи, като вероятността от получаване на травми е сведена до нула.

 

Предимства на водната аеробика:

 

• не натоварва ставите-80% от теглото на индивида се поема от водата
• укрепва сърцето и увеличава притока на кислород към мускулите
• съпротивлението на водата тонизира мускулите и те извършват по-голяма работа
• добър начин да се свалят излишните килограми, да се стегне и извае фигурата
• подходяща за хора с травми, болки в кръста, дископатии, дискови хернии, разширени вени, слаба мускулатура, обездвижване

 

Водната аеробика се препоръчва на бременни. Може да се посещават тренировки от началото до края на бременността. Чудесен начин да се поддържа форма, а тялото да се възстанови по-бързо след раждане. Упражненията за бременни не натоварват кръстно-поясната и коремната област. Набляга се на проблемната част при бъдещите майки – гърба, както и крака – вътрешна, външна и задна част на бедрата, глутеуси, ръце – бицепс, трицепс, рамена. Застоявания и схващания се повлияват от аквааеробиката, а най-благоприятната поза за бебето във водата е по корем.

 

Разновидности на водната аеробика са:

 

• Водна каланетика: комплекс от стягащи упражнения, извайващи проблемните зони – талия, ханш, бедра, корем. Може да се практикува самостоятелно.
• Водна гимнастика- по-леки упражнениия, съобразени със спортното ниво, които тонизират тялото.

 

 

Треньори и информация за водна аеробика

 

02/8184600,02/8184608

Мария Шпицер
Стефани Исаева
Милена Иванова
Емили Илиева
Вероника Налбантска